Advisering

Naast het verzorgen van uw financiële administratie, uw salarisadministratie en uw fiscale aangiften zijn wij u ook graag van dienst op het gebied van advisering. Wij zien het al als onze taak om na verwerking van uw administratie u actief en pro- actief te adviseren met betrekking tot uw financiële administratie.

Hieronder een paar voorbeelden waarin wij u ook kunnen bijstaan met advies. Wij adviseren u o.a. graag over het wel of niet omzetten van uw eenmanszaak in een besloten vennootschap (of omgekeerd). Tevens kunnen wij hierbij voor u alle    benodigde documenten opstellen zoals intentieverklaring, inbrengbalans met daarbij de berekening(en) van o.a. de Goodwill en lijfrentevoorziening(en).

Voor de directeur groot aandeelhouder (DGA) kunnen wij managementovereenkomsten opstellen en/of adviseren om eventuele overtollige gelden in de B.V. in te zetten om de hypotheek bij de bank (deels) af te lossen. Uw B.V. fungeert dan als bank. Ook hiervoor kunnen wij de benodigde stukken opstellen, zoals hypotheekovereenkomst tussen de B.V. en privé en het melden van deze overeenkomst bij de belastingdienst en als belangrijkste u adviseren welke fiscale voordelen hiermee te halen zijn.

IB ondernemers adviseren wij graag over wel/ niet reserveren van pensioen in de eigen onderneming (oudedagsreserve) of het storten van gelden in een bankspaarproduct met lijfrenteclausule. Ook kunnen wij u adviseren over investeringsvraagstukken en de financiering daarvan.

Om het advies gedeelte nog meer handen en voeten te kunnen geven hebben we ook nog geïnvesteerd in Unit4 Prognose. Met deze tool kunnen wij u, naast periodieke rapportages ook begeleiden in toekomstgerichte vraagstukken (met Prognose kunnen   we diverse toekomstscenario’s uitwerken. Bijvoorbeeld, u investeert in een machine en vraagt zich af in hoeveel jaar u deze investering terugverdiend kan hebben. Daarnaast kunnen we met Prognose ook een liquiditeitsprognose voor u opstellen. Met andere woorden FW administraties is klaar voor de toekomst.

Kortom ook op advies gebied staan wij als NOAB kantoor graag voor u klaar.

© Copyright - FW administratie en fiscaal adviesbureau 2023 - Realisatie door Studio Carpe Diem