Financiële administraties

FW administraties verzorgt al jaren de financiële administraties van meerdere bedrijven. De administraties worden per maand of per kwartaal verwerkt. Als de administraties helemaal bijgewerkt zijn, verzorgen wij de BTW aangifte(n) en de maand-/kwartaal rapportages. Daarnaast controleren wij periodiek door cliënten zelf gevoerde administraties (via Unit4 of Snelstart of een ander software programma).

FW administraties is klaar voor de toekomst

De afgelopen jaren heeft FW administraties fors geïnvesteerd in software. Al vanaf de startdatum van onze onderneming (december 2000) werken wij met Unit4 software voor het verwerken van de boekhoudingen van al onze cliënten. Maakten we eerst nog een jaarrekening in Excel, nu al enige tijd worden de cijfers vanuit Unit4 Accounting ingelezen in Unit4 Audition waaruit wij een jaarrekening kunnen aanbieden die voldoet aan de laatste wet- en regelgeving.

Vanuit de jaarrekening module kunnen wij bestanden inlezen in onze fiscale software voor de aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Met Unit 4 SBR Manager en Unit 4 Digipoort kunnen wij via de exclusieve aanlevermethode (Standaard Business Reporting) de fiscale aangiften elektronisch indienen bij de belastingdienst, de publicatiestukken elektronisch deponeren bij de KvK en kredietrapportages verzenden aan banken. Wij hebben dus al enige tijd het gehele traject van verwerken van de administratie tot de aanlevering bij cliënten en andere uitvragende partijen geheel geautomatiseerd. Daar is onlangs (eind 2014) de volgende stap bijgekomen: Om ook het voortraject verder te automatiseren hebben wij ook geïnvesteerd in geavanceerde software voor scannen en herkennen van de inkomende documentenstromen. Met Unit 4 Paperless kunnen wij TIFF en PDF bestanden inlezen en verwerken in ons boekhoudpakket. Het voordeel van deze software is dat u wekelijks uw administratie kan mailen naar ons kantoor. Wij lezen de documenten in en als u dan ook nog uw bankbestanden wekelijks of één keer per maand naar ons mailt dan is uw administratie maandelijks bijgewerkt

Hoe eerder en hoe efficiënter de documentenstroom is verwerkt, des te eerder u inzicht heeft in het financieel reilen en zeilen van uw onderneming. En hoe beter wij u kunnen bijstaan met raad en daad en advies.

U verwerkt zelf uw administratie

Heeft u affiniteit met vastleggen van uw eigen administratie en boekt u graag zelf, ook dan kunnen wij u van dienst zijn.
Ons kantoor heeft een licentie bij Snelstart als erkend advieskantoor. U verzorgt zelf uw administratie in de software van Snelstart en u doet zelf periodiek uw BTW aangifte. Eén, of in indien gewenst meerdere keren per jaar, mailt u naar ons kantoor een ssc-bestand vanuit uw administratie. Wij lezen dit bestand in in ons Snelstart pakket, controleren uw administratie en passen deze waar nodig aan. Ondertussen kunt u gewoon verder gaan met boeken. Na afloop van het jaar stellen wij de jaarrekening op, bespreken deze met u en retourneren daarna uw administratie als een zogenaamd ssa-bestand. Deze leest u weer in en u kunt weer verder met een bijgewerkte administratie. Daarnaast is Snelstart inmiddels ook van start gegaan met online boekhoudingen, waarbij wij u uiteraard ook van dienst kunnen zijn.
Wat wij ook (gaan) ondersteunen is online boekhouden via Unit 4 software. Unit 4 biedt diverse online producten aan, vanaf het voeren van een simpele administratie (Unit4 Multivers Small) tot complexe administraties (unit4 Multivers Large). U logt in op het klantenportaal van My Unit4 en u kunt waar en wanneer u wilt aan de slag met uw eigen administratie. Via een directe koppeling met ons kantoor kunnen wij over uw schouder meekijken en indien nodig u assisteren en achteraf uw administratie controleren en doorsluizen naar onze jaarrekeningen module van Unit4.
© Copyright - FW administratie en fiscaal adviesbureau 2023 - Realisatie door Studio Carpe Diem